Skip to content

5 български филма снимани на Черно море които да гледаш това лято

От 'Слънчака' през 70-те до Синеморец през 2016 година - тези пет български филма трябва да е гледал всеки който обича родното черноморие.

С деца на море

Култовата комедия от 70-те с участието на големия български актьор Георги Парцалев остава и до днес любим филм на поколения българи. Запазената марка на българската киноиндустрия през соца е сниман в Слънчев Бряг и Несебър.

 

Оркестър без име

Заснет като на шега, този филм се превръща в най-успешният български филм от 80-те. Комедията с участието на Георги Мамалев, Павел Попандов, Велко Кънев и Екатерина Евро е снимана в Созопол и ни показва черноморието в годините на зрелия социализъм.

 

Васко Дагама от село Рупча

Тече всичко тече, времето няма бряг и ни влече! Този детски филм с участието на Иван Ласкин е сниман във Варна и остава непреходен и до днес. Поредицата от 6 епизода е винаги един добър повод да върнем спомените към детските години и мечти, а защо не и да гледаме отново заедно с децата си.

 

Корави старчета

През 2011 година българското черноморие вече е напълно променено, но за една група стари морски вълци промяната идва чак сега, когато в селото умира и последната жена. Филмът е сниман в Синеморец и Резово а ако поканиш коравите старчета у вас и купонът е гарантиран!

 

Летовници

Тази черна комедия от 2016 година ни отвежда в малък семеен хотел в село Синеморец, където по неочаквано смешен начин се преплитат съдбите на група модерни и не чак до там летовници.

Обичаш поп музиката? Обичаш да пишеш и искаш да разкажеш някоя интересна, любопитна или документална история свързана с нея или културата, модата и живота днес? То не се колебай да ни пишеш за да станеш автор на хонорар в Play Blog! За повече информация и връзка ни пиши тук или на страницата във Фейсбук.

Проследявания

Няма проследявания

Коментари

Няма коментари