Любопитно

Четири български видео клипа от близкото минало които скандализираха обществото

И ако днес почти всеки модерен видео клип към българска поп песен може да бъде наречен скандален, то в края на 90-те не е било така.

32

Свободната музикалната индустрия те първа набира скорост а креативността в изработката на видео клипове в България или била останала в стила на социализма или липсвала напълно. Ето обаче четири видео клипа които разчупиха стандартите и заслужено бяха обявени за скандални.

Мариус Куркински - Тиририрам (1997)

Днес никой не би и допуснал, че една обикновена ръчна мелничка за кафе може да скандализира цяла една държава. Сигурно надживели времето си, така са си мислили и създателите на видеото към култовият хит на актьора певец "Тиририрам".

Но през 1997 година точно този битов предмет скандализира всички и донесе нечувана слава и на песента и на Мариус Куркински.

Актьор да пее "тиририрам.." докато върти една мелничка за кафе на фона на двама борбени мъжаги и танцуващ изнежен младеж? Скандалът бе гарантиран!

 

Братя Аргирови - Гот е (1998)

С този нестандартен хит, любимите на поколения българи пеещи близнаци Братя Аргирови скъсват завинаги със 80-те и правят своя голям музикален 'comeback' след години на емигрантство.

Със семпъл но предизвикателен и забавен текст написан от големия музикант Георги Минчев, модерно звучене и особено екстравагантен видео клип Благовест и Светослав Аргирови се завърнаха убедително на върха в българските музикални класации.

И то особено готино...! Травестит, мускулесто жиголо нает от стара дама, секс на открито... отново не виждани до този момент сюжети за български видео клип които несъмнено скандализираха обществото!

 

 

Каризма - Ще избягам ли от теб (2003)

Миро и Галя са не само невероятно талантливи изпълнители написали и изпели много обичани от всички поп хитове, но и много креативни и напълно в крак с времето си артисти. 

И така годината е 2003 а в България всички говорят за една от най-успешните български групи за всички времена - дует Каризма. Повод за това не е просто поредния им хит а новаторското и изключително предизвикателно видео към песента 'Ще избягам ли от теб'.

И въпреки, че клипът отправя наистина сериозно послание към цялото общество, включените в него предизвикателни намеци за брутално домашно насилие, наркотици и като капак появата в него на тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов бе заклеймено от мнозина като меко казано скандално!

 

 

Дони и Момчил - Червило (1998)

'До вчера виждах света, но днес си махнах очилата, в които живях...' 

С този незабравим хит от 1998 година Дони и Момчил несъмнено не само изненадаха верните си почитатели с напълно нов стил, но определено и влязоха в крак с новото време.

И то не само с модерното и различно звучене на песента, но и с видео клипът към нея. Напълно разчупен и нестандартен точно каквато бе и новата визия на дуетът, той наистина скандализира България.

Целуващи се мъже и голо мъжко дупе на сред 'жълтите павета' в София!? На това му кажи повече от скандал!

Контакт ❔