Любопитно

Три хитови сериала от началото на 90-те, спомена за които ще резвесели деня ти

Още в налото на 90-те вятърa на промяната от запад вече може да се усети и в телевизионния ефир на България.

47

Скучната и еднообразна единствена програма на Българската телевизия остава завинаги в миналото. Появяват се частни телевизии а на мода в ефир излизат немските и латиноамериканските сериали.

И тъй-като в онези години телевизията е едно от малкото средства за забавление, Play FM реши да разрови програмата от тогава за да ти припомни три хитови сериала спомените за които ще те накарaт да се засмееш.

Хотел Рай (ГДР, 1990)

Слънце, море и приказни плажове, това е Майoрка в Испания! Недостъпната и бленувана до 1989 година мечта на всеки българин се превръща в реалност поне по телевизията благодарение на този забравен 27 сериен сериал на западногерманската телевизия ZDF.

Историята на симпатичното семейство Max и Lisa Lindemann което притежава хотел на райския остров Майорка приковаваше всички пред екраните точно след новините на БТ1. И на фона на сивите съветски филми излъчвани до тогава, той внася истиснка цветна свежест в ефира на България като забърква зрителите в комични, криминални и любовни хотелски истории и много романтика на брега на морето...

И ако днес все още мечтаеш за този красив остров и приказния хотел Рай, то знай, че все още не е късно да го посетиш. Хотелът където е заснет сериалът се казва Es Moli Hotel и се намира на Carretera Valldemossa-Deiá s/n 07179 Deiá - Майорка.

 

Три съдби. (Пуерто Рико, Мексико, САЩ, 1993)

Въпреки че в България вече забравения хитов сериал е представен като латиноамерикански, истината е, че той е произведен от компанията Telemundo за испаноговорящите американци.

У нас той е излъчен в ефира на Нова Телевизия през 1995 година и дълго време столицата се вълнува от историята на бедния но красив Juan Carlos (в ролята Освалдо Риос) в който се влюбват трите красиви сестри Gabriela, Marcela и Cristina - наследнички на богат баща. Типично за жанра, много интриги, омраза, любов, предателства и обрати разплакват публиката пред малкия екран.

Любопитен е и фактът, че Нова Телевизия кани звездите от теленовелата в България като организира среща с тях на тогавашния стадион Юнак в столицата а Освалдо Риос е истинска звезда!

 

Доктор Куин - Лечителката (САЩ, 1993 - 1998)

Вълнуващата и романтична история за богатата доктор Микаела Куин (в ролята Jane Seymour) от Бостън която приема предизвикателството да практикува в дивия и нецивилизован американски Запад в края на 18 век влиза у домовета на българина благодарение на Канал 1 и веднага се превръща в абсолютен хит.

Дамите са прехласнати по Съли (в ролята Joe Lando) а всички очакват всеки ден с нетърпение нова порция от невероятните истории в които именитата докторка се забърква.

От епидемии и екшън с индианци през любовни драми и предателства доктор Куин винаги има решение на всеки проблем...

Интересно е да споменем, че Jane Seymour всъщност се се прославя с ролята на момичето на Бонд в осмия филм от поредицата за агента от Ми-8 „Живей, а другите да умрат“, а ролята на доктор Куин тя приема само защото е била във финансов фалит.

Контакт ❔