Любопитно

Припомни си 5 от най-срамните моменти от българските риалити формати

Припомни си 5 от най-срамните моменти от българските риалити формати

Историята на риалити форматите в България започва през 2004 година със старта на световно известното шоу Биг Брадър.

24

През телевизионните риалити формати като Биг Брадър, Music Idol, Музикална академия, Пей с мен, Vip Dance и Гласът на България, са преминали стотици ако не и хиляди известни и безизвестни кандидати. Някой от тях с успех други не чак до там.

Ето защо Плей реши да разрови архивите и да ти припомни за 5 от най-скандалните и срамни моменти с които някои от участниците ще останат запомнени:

5. Сашка Васева и Нешка Робева в Vip Dance

Vip Dance е световно танцувално риалити шоу, като в България се излъчва само един сезон през 2009 година. В него участват имена като Райна, Йордан Йовчев, Елица Тодорова, Деян Донков, Тереза Маринова, Камен Воденичаров, Мира Добрева и Сашка Васева. Още със старта на шоуто дупнишката чалга певица Сашка Васева избухва срещу журито в лицето на Нешка Робева.

Според Васева треньорката на "златните момичета" има непреодолими предразсъдъци спрямо поп фолк жанра, а оттам произтича и нереална оценка за танцовите й възможности. Робева не остава по-назад като казва: "Ако Сашка е направила първата копка във фолка, то тук направи една голяма дупка" Обидите не спряха дотук и продължиха още по-срамно, като Сашка дори отправи и тежка закана в ефира на Нова ТВ, че ще съди прочутата треньорка.

4. Рут Колева и Кичка Бодурова в Музикална академия

В единствения сезон на шоуто Музикална академия от 2014 година, участие взимат добре познати имена като Петя Боюклиева, Лора Караджова, Коцето Калки, Кичка Бодурова, Дичо и Поли Генова. Като ментор в този риалити формат се изявява и певицата Рут Колева. Шоуто отново предлага много напрегнати моменти които по скоро граничат с простащина отколкото с правенето на красива музика.

В една от най-важните елиминации в шоуто става и един от най-просташките за всички моменти в които Кичка Бодурова безпардонно се обръща към Рут Колева с думите: "Ти си много просто момиче!" Следва лют и грозен скандал в който Рут отвръща на удара като обвинява Кичка, че е платила на много хора за да гласуват с SMS за нея за оставане в предаването.

3. Евгени Минчев и Йорданка Христова в VIP Brother: Образцов дом

В един от най-силните си сезони, Биг Брадър събира под един покрив участници като Влади Въргала, Йорданка Христова, Евгения Калканджиева, Камелия Тодорова, Тити Папазов и Евгени Минчев. Сезонът е изпълнен с много скандални и обидни моменти, но според Play най-срамна е сцената в която подпийналия Лорд Евгени Минчев жестоко унизи звездата на соца Йорданка Христова с думите "Комунистическа свиня".

"И кой ми дава акъл? Една комунистическа певица, която беше издигната от Политбюро. Една дама, която не може да пее и я подкрепяха от партията. Една майка, която не смее да каже, че дъщеря й е обратна. Една страхлива тоталитарна мишка!" - с тези думи безпощадния Минчев разплака певицата след което започна да я замеря с каквото му попадне. Тази срамна пиянска сцена безспорно заслужава място в нашата класация.

2. Невена Цонева и Уитни Хюстън в Music Idol

Music Idol е първото музикално риалити в телевизионния ефир на България. Наградата във всички сезони на предаването е договор с музикалната компания Вирджиния Рекърдс. Водещи и на трите сезона са дуото Иван Христов и Андрей Арнаудов а първият участник спечелил този формат се казва Невена Цонева. Талантливата изпълнителка печели кръг след кръг, влезе в сърцата на публиката и устремено вървеше към големия финал. Така се стига до епизода в който продуцентите на шоуто поставиха младата участничка в много неприятна ситуация.

В нея Невена изпълнява красивата балада I will aways love you, но в чалга вариант. Следва голям медиен отзвук, част от публиката е откровено отвратена от гаврата с песента на голямата певица Уитни Хюстън като се пита "Какво е това чудо? Що за простащина? Защо маанета, когато оригиналът е нежна и топла песен? Толкова нежна песен. Кой измисли всичко това да се излагаме пред цял свят" Изпълнението на Невена не само според Плей, е запомнено като един от най-срамните музикални моменти от риалити форматите в България.

1. Валентина Хасан и Марая Кери в Music Idol 2

И точно когато скандала с Невена Цонева и наречения по-късно, в кризисен пиар "Балкански" вариант на песента I will aways love you бе позабравен, стартира втория сезон на безспорно успешното предаване Music Idol - 2. В журито сядат имена като диригентa Вили Казасян, поп певицата Люси Дяковска, рокера Фънки и чалга дивата Есил Дюран. Големия финал е спечелен от Тома Здравков.

Още в предварителните кастинги обаче, всички българи пред малкия екран са меко казано покрусени от изпълнението на Валентина Хасан, която гордо искаше да се представи с трудната балада на Марая Кери - Without you. Фалшивото пеене на Валентина е придружено и от за никой не разбираем език. След като потресеното жури попита на какъв език е изпята песента, Хасан отговори убедено: "На английски".

Унизителната случка предизвика един от най-големите музикални скандали в България и влезе в световна новинарска хроника. Стига се и до там, че самата Марая Кери бе конфронтирана да коментира срамното изпълнение на българската участничка. Ето защо именно този срамен момент заема и първото място в нашата скромна класация.

Контакт ❔