Skip to content

Flashmob - бъди внезапно естествен!

Изкуство, явление на градската среда, предварително организирана масова акция, модерна субкултура или младежка олелия, какво още Ви хрумва когато чуете думата флашмоб? Идеята на флашмоба е голяма група хора да се появи изневиделица на обществено място и за кратко време, обикновено минути, да изтанцува танц или да изпълни някакво действие, привличайки вниманието на околните, съвсем естествено и някак лежерно, а после просто да се изпари по същия внезапен начин.


Прочети

Загрей новогодишното парти с Play FM и спечели мини-сет за шотове за теб и твоите приятели!

До колко добре си милсиш, че познаваш поп музиката на 80-те, 90-те и началото на новия век? Колко голям фен си й? Разбери сам, като се включиш в забавната игра на Play FM „Познай песента по кадър от клипа“!
Прочети

ПОдЛЕЗНО: Заедно можем да създаваме красота!

Видяхте ли вече как подлезите в София се променят, благодарение на графитите? А знаете ли кой се крие зад това? Отговорът е младежка инициатива „ПОдЛЕЗНО“, щур екип от млади хора, с “Кръвна Група: Графити-положителна“, винаги готови да "разцепят мрака", както самите те се определят! Идеята им е да насърчават използването на подлезите, създавайки красота, чрез светлина, жива музика, интерактивност, танци и разбира се графити, които да карат хората да се усмихнат - нещо което напълно съвпада с идеята на предизвикателството на Play FM “Кръвна Група: Графити-положителна“, за която може да прочетете повече тук. Ето какво ни разказаха те за себе си, усилията и постиженията си:


Прочети

Историята, графитите и градът

Напоследък има всякакви класации на градовете – най-красив град, най-скъп град, най-добър град за живеене, най-голям град, най-населен, най-щастлив или най-замърсен. В която и класация да попада или да не попада града, в който живеем, той е мястото, което трябва да превърнем в уютно и комфортно пространство. Графитите, както знаем, все по-често навлизат в градската култура, но в тази статия, Play FM представя два града, които са избрали да бъдат по-уютни, а и оригинални, като са разказали историята си чрез графити.


Прочети

Уличните рисунки като част от етюда на фотографа Иван Шишиев

Графитите са неизменна част от градската среда и в България. В това сме убедени, а и снимките, които Вие ни изпращате  във Фейсбук са най-хубавото доказателство за това. Поинтересувахме се обаче, какво мисли един фотограф посветил голяма част от работата си да снима етюдите на един град, в опита са си да го покаже на неговите жители и гости като едно голямо произведение. Как професионалното фотографско око гледа на този вид улично изкуство и защо и дали то е част от негови кадър.
Прочети