Skip to content

5 български филма снимани на Черно море които да гледаш това лято

От 'Слънчака' през 70-те до Синеморец през 2016 година - тези пет български филма трябва да е гледал всеки който обича родното черноморие.

С деца на море

Култовата комедия от 70-те с участието на големия български актьор Георги Парцалев остава и до днес любим филм на поколения българи. Запазената марка на българската киноиндустрия през соца е сниман в Слънчев Бряг и Несебър.

 

Оркестър без име

Заснет като на шега, този филм се превръща в най-успешният български филм от 80-те. Комедията с участието на Георги Мамалев, Павел Попандов, Велко Кънев и Екатерина Евро е снимана в Созопол и ни показва черноморието в годините на зрелия социализъм.

 

Васко Дагама от село Рупча

Тече всичко тече, времето няма бряг и ни влече! Този детски филм с участието на Иван Ласкин е сниман във Варна и остава непреходен и до днес. Поредицата от 6 епизода е винаги един добър повод да върнем спомените към детските години и мечти, а защо не и да гледаме отново заедно с децата си.

 

Корави старчета

През 2011 година българското черноморие вече е напълно променено, но за една група стари морски вълци промяната идва чак сега, когато в селото умира и последната жена. Филмът е сниман в Синеморец и Резово а ако поканиш коравите старчета у вас и купонът е гарантиран!

 

Летовници

Тази черна комедия от 2016 година ни отвежда в малък семеен хотел Синеморец където по неочаквано смешен начин се преплитат съдбите на група модерни и не чак до там летовници.

Обичаш поп музиката? Обичаш да пишеш и искаш да разкажеш някоя интересна, любопитна или документална история свързана с нея или културата, модата и начина на живот през 80-те, 90-те и 2000-те? То не се колебай да ни пишеш за да станеш автор на хонорар в Play Blog! За повече информация и връзка ни пиши тук или на страницата във Фейсбук.

Проследявания

Няма проследявания

Коментари

Няма коментари

Добавяне на коментар

Звездички означават bold (*текст*), подчертаване се прави с "_" (_текст_)
Стандартните знаци :) и ;) се конвертират в графични изображения

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Form options