Skip to content

Виж всички песни представили България на Евровизия до сега

От неопитен и неуверен участник, страната ни се превърна в един от фаворитите за спечелването на най-оспорвания музикален конкурс.

Тази година Евровизия ще се проведе от 8-ми до 12-ти май в Лисабон като това ще е и първото домакинство за Португалия, след като миналата година конкурсът бе спечелен от Salvador Sobral с песента Amar Pelos Dois.

През 2014 и 2015 година поради финансови причини България не участва в Евровизия.

Снимка Andres Putting

2005 Кафе - Lorraine

Не се класира за финалите.

 

2006 Маряна Попова - Let Me Cry

Не се класира за финалите.

 

2007 Елица и Стоян - Вода

С интересното и динамично балканско звучене, песента се харесва на публиката и това е първи пробив за България на финала
когато страната ни се класира на 5-то място.

 

2008 Deep Zone & Balthazar - DJ, Take Me Away

Не се класира за финалите.

 

2009 Красимир Аврамов - Illusion

Не се класира за финалите.

 

2010 Миро - Ангел Си Ти

Не се класира за финалите.

 

2011 Поли Генова - На Инат

Не се класира за финалите.

 

2012 Софи Маринова - Love Unlimited

Не се класира за финалите.

 

2013 Елица и Стоян - Само Шампиони

Не се класира за финалите.

 

2016 Поли Генова - If Love Was A Crime

След две годишна пауза България се завръща на Евровизия с втори опит на талантливата Поли Генова. Този  ход се оказва успешен и песента се класира на 4-то място а според публиката именно Поли е големия победител за 2016 година.

 

2017 Кристиан Костов - Beautiful Mess

Тийнейджърът станал известен с участието си в X Factor донася и най-големия за сега успех на България. Песента Beautiful Mess се класира на 1-во място на полуфинала и на 2-ро място на финала.

 

2018

Очаква се през 2018 година, България да бъде представена от групата Equinox с участието на Жана Бергендорф и песента Bones а прогнозите за нейното класиране са повече от добри. Успех!

Обичаш поп музиката? Обичаш да пишеш и искаш да разкажеш някоя интересна, любопитна или документална история свързана с нея или културата, модата и начина на живот през 80-те, 90-те и 2000-те? То не се колебай да ни пишеш за да станеш автор на хонорар в Play Blog! За повече информация и връзка ни пиши тук или на страницата във Фейсбук.

Проследявания

Няма проследявания

Коментари

Няма коментари

Добавяне на коментар

Звездички означават bold (*текст*), подчертаване се прави с "_" (_текст_)
Стандартните знаци :) и ;) се конвертират в графични изображения

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Form options