Skip to content

Тази година Bad на Майкъл Джаксън празнува 30 годишен юбилей

Зад един от най-големите поп хитове на всички времена се крие трагична житейска история

Написана и композирана от Майкъл Джаксън и продуцирана от Куинси Джоунс, Bad е издадена на 7 септември 1987 година като втори сингъл от мега успешния едноименен албум на Краля на попа.

Любопитен е факта, че първоначалната идеята била Bad да е дует между Майкъл и Принс, но тя така и не се осъществила. Въпреки това веднага след издаването си, песента заема челната позиция Billboard Hot 100 на която остава цели две седмици.

В едно интервю Майкъл разказва, че зад песента стои една истинска история за която бил прочел в Time или в Newsweek. Тя разказвала съдбата на момче от гетото в Ню Йорк което се опитало да промени живота си, като тръгне на училище в друг по-добър квартал и напусне всичките си стари, но лоши приятели...

Резултатът от този опит имал трагичен край за смелото момче, но той не бил включен в епичното видеото към песента, оригиналната версия на което е цели 18 минути!

Обичаш поп музиката? Обичаш да пишеш и искаш да разкажеш някоя интересна, любопитна или документална история свързана с нея или културата, модата и начина на живот през 80-те, 90-те и 2000-те? То не се колебай да ни пишеш за да станеш автор на хонорар в Play Blog! За повече информация и връзка ни пиши тук или на страницата във Фейсбук.

Проследявания

Няма проследявания

Коментари

Няма коментари

Авторът е забранил коментарите към тази статия