За радио Play FM

Историята

С песента на Electric Light Orchestra - Hold On Tight (To Your Dream), уеб радио Play FM стартира на 1 май 2016 година като медия за активните, позитивни и усмихнати хора. Радиото се приема навсякъде в България, където има връзка с интернет чрез нашия уебсайт playfmbg.com, както и чрез платформите tunein.com или radio.net. Радио Plаy FM е регистрирано в Профон и Музикаутор

Мисията

Радио Play FM е #pop #hit #radio. Програмата е 24-часова, с акцент върху любимата поп-музика на 80-те и 90-те, и първото десетилетие на 21-ви век. Хаштагове като #80s #90s #2000s #pop #hit #radio помагат на Play FM да се идентифицира не само в социалните мрежи, но и да се позиционира като място за почитателите на музиката, културата и начина на изразяване на тези години.

Аудиторията

„Музиката, която обичам“ е на така нареченото милениал поколение или на икономически най-активните и образовани хора от 30 до 45-годишна възраст, които не само знаят как да следват, но и постигат мечтите си. Посланието на Play FM към нашите слушатели през деня е „Хубавото на деня“, а през нощта - просто "Нощта на Play FM".

Музиката

Play FM излъчва познатата и зареждаща световна и българска поп музика от най-силните и креативни периоди от нейното развитие, а именно 80-те, 90-те и началото на новия век. Модерните и мелодични поп хитове от днес обаче, също намират място в плейлистата на радиото. Звученето е консистентен микс от любимата поп музика през цялото денонощие.